KAKŠNO POLNILNICO JE MOŽNO IZBRATI IN KATERA JE USTREZNA ZA MOJ DOM?

Potrebno je vedeti, katere polnilnice sploh so na voljo za izbiro. Možno je izbrati med 1-faznim priklopom in 3-faznim priklopom. Razlika med obema je v nazivni moči, ki jo hišna polnilnica lahko ima. Večina hiš v Sloveniji ima trifazni dovodni priključek, zato sta možne obe izbire polnilnice.

Spodaj so prikazane nazivne moči polnilnic, ki pomenijo moč in posledično tudi hitrost polnjenja vašega avtomobila.

1 - FAZNI PRIKLOP

3,6 kW
7 kW

3 - FAZNI PRIKLOP

11 kW
22 kW

KAKO POTEM IZBEREM PRIMERNO POLNILNICO ZA MOJ DOM? KAJ PRIPOROČATE?

Spodaj je prikazanih več praktičnih  izbir hišne polnilne postaje, ki jih priporočamo za vas. Izbrane so podlagi vaše inštalirane moči oz. vaših glavnih varovalk  preko katerih se lahko torej določi katera hišna polnilna postaja je za vas najbolj primerna.

Za bolj natančno svetovanje, predloge in pomoč pri montaži pa nam pošljite povpraševanje ali nam pišite na info@glcharge.com in naše osebje Vam z veseljem odgovori na vaša vprašanja.

PRIMER 1 - MANJŠA HIŠA

Hišna instalirana moč: 3x20A

Prvi primer je nova nizkoenergijska ali pa pasivna manjša hiša, ki ima inštalirano moč 3x20A. Naš predlog za tako hišo je 1-fazna hišna polnilnica z močjo 3,6 kW, ki bo poskrbela za polnjenje vašega električnega avtomobila. Izbirate lahko med modelom z krmiljenjem preko aplikacije ali brez.


CENA IN PODATKI
PRIMER 2 - VEČJA HIŠA

Hišna instalirana moč: 3x25A

Drugi primer je nekoliko večja hiša, ki ima inštalirano moč 3x25A. Naš predlog za tako hišo je 3-fazna hišna polnilnica z močjo 11 kW, ki bo poskrbela za hitrejše polnjenje vašega električnega vozila. Seveda je pri tej hiši možno izbrati tudi 3,6 kW polnilnico, ki pa bo polnjenje opravila nekoliko počasneje.


CENA IN PODATKI
PRIMER 3 - VEČJI KOMPLEKS ALI PODJETJE

Hišna instalirana moč: 3x32A

Tretji primer je predstavljen kot večji kompleks; gostilna, restavracija, kmetija ali hiša, ob kateri poteka tudi druga gospodarska dejavnost. Ta ima inštalirano moč vsaj 3x31A ali več. Za ta primer je predpostavljeno, da je porabnikov konstantno veliko in je zato mogoče uporabiti le 1-fazno polnilnico. Naš predlog za tako hišo je 1-fazna hišna polnilnica z močjo 7,2 kW, ki bo poskrbela za kar se da najhitrejše polnjenje vašega električnega vozila v AC načinu. V kolikor je možnost uporabe 22kW, je ta opisan spodaj.


CENA IN PODATKI
PRIMER 4 - VEČJI KOMPLEKS ALI PODJETJE

Hišna instalirana moč: 3x32A

Četrti primer je predstavljen kot večji kompleks; gostilna, restavracija, kmetija ali hiša, ob kateri poteka tudi druga gospodarska dejavnost. Ta ima inštalirano moč vsaj 3x31A ali več. Pri tem primeru je predpostavljeno, da večjih porabnikov ni, sploh v nočnem času. Naš predlog za tako hišo je 3-fazna hišna polnilnica z močjo 22 kW, ki bo poskrbela, da bo vaš električni avtomobil poln že v 2h urah oz. odvisno od avtomobila.


CENA IN PODATKI