KAKŠNO POLNILNICO JE MOŽNO IZBRATI IN KATERA JE USTREZNA ZA MOJ DOM?

Potrebno je vedeti, katere polnilnice sploh so na voljo za izbiro. Možno je izbrati med 1-faznim priklopom in 3-faznim priklopom. Razlika med obema je v nazivni moči, ki jo hišna polnilnica lahko ima. Večina hiš v Sloveniji ima trifazni dovodni priključek, zato sta možne obe izbire polnilnice.

Spodaj so prikazane nazivne moči polnilnic, ki pomenijo moč in posledično tudi hitrost polnjenja vašega avtomobila.

1 - FAZNI PRIKLOP

3,6 kW
7 kW

3 - FAZNI PRIKLOP

11 kW
22 kW

KAKO POTEM IZBEREM PRIMERNO POLNILNICO ZA MOJ DOM? KAJ PRIPOROČATE?

Spodaj je prikazanih več praktičnih  izbir hišne polnilne postaje, ki jih priporočamo za vas. Izbrane so podlagi vaše inštalirane moči oz. vaših glavnih varovalk  preko katerih se lahko torej določi katera hišna polnilna postaja je za vas najbolj primerna.

Za bolj natančno svetovanje, predloge in pomoč pri montaži pa nam pošljite povpraševanje ali nam pišite na info@glcharge.com in naše osebje Vam z veseljem odgovori na vaša vprašanja.

PRIMER 1 - STANDARDNA HIŠA

Hišna instalirana moč: 3x20A

Prvi primer je novejši tip gradnje hiše, ki ima inštalirano moč 3x20A. Naš predlog za tako hišo je 3-fazna hišna polnilnica z močjo 11 kW, ki bo poskrbela za polnjenje vašega električnega avtomobila. Izbirate lahko med 3 modeli polnilne postaje. Priporočamo Glow Box GOLD, ki že ima vgrajeno vso potrebno električno varnost, omogoča polnjenje v nizki tarifi, ima mobilno aplikacijo in ima ambientalno osvetlitev.


CENA IN PODATKI
PRIMER 2 - VEČJI KOMPLEKS ALI PODJETJE

Hišna instalirana moč: 3x32A

Četrti primer je predstavljen kot večji kompleks; gostilna, restavracija, kmetija ali hiša, ob kateri poteka tudi druga gospodarska dejavnost. Ta ima inštalirano moč vsaj 3x32A ali več. Pri tem primeru je predpostavljeno, da večjih porabnikov ni, sploh v nočnem času. Naš predlog za tako hišo je 3-fazna hišna polnilnica z močjo 22 kW, ki bo poskrbela, da bo vaš električni avtomobil poln že v 2h urah oz. odvisno od avtomobila.


CENA IN PODATKI